Burg

De Markt is het hart van Brugge, de Burg de ziel. Al eeuwenlang is dit het machtscentrum van de stad, het Brugse stadsbestuur zetelt dan ook nog steeds in het 14de-eeuwse gotische stadhuis. Dit majestueus plein vol grandeur is afgezoomd met monumentale pronkgebouwen. Ze werden door de eeuwen heen opgetrokken en kregen dus telkens dé bouwstijl van het moment aangemeten. Of een handige architectuursamenvatting gebald op één plein. Van de Basiliek van het Heilig Bloed over het Landhuis van het Brugse Vrije tot de Proosdij. Laat je onderdompelen in die Brugse rijkdom.

 

Openingsuren

 

maandagopen
dinsdagopen
woensdagopen
donderdagopen
vrijdagopen
zaterdagopen
zondagopen

Locatie

Burg, Brugge

routebeschrijving

dichtstbijzijnde bushalte502128 Brugge Markt
dichtstbijzijnde stationBrugge