Gruuthusemuseum

In het museum reis je doorheen drie cruciale periodes in de rijke Brugse geschiedenis.

Allereerst het Bourgondische hoogtepunt van de stad, daarna de tot nu toe vaak onderbelichte periode van de 17e en 18e eeuw en ten slotte de herontdekking van Brugge in de voor de stad zo typerende 19e-eeuwse neogotiek.

Deze drie periodes komen tot leven in de meer dan 600 collectiestukken die elk hun eigen verhaal vertellen. Van majestueuze wandtapijten tot gotische glasramen, van elegante houtsculpturen tot verfijnd historisch kant, van schilderijen uit verschillende periodes tot een 17e- en 18e-eeuwse gedekte tafel met onder meer zilveren bestek en kostbaar Chinees porselein.

De leidraad doorheen het museum is ‘Plus est en vous’, het devies van Lodewijk van Gruuthuse, de man die het paleis de nodige grandeur gaf in de 15e eeuw, waarnaar één van de kamers in onze B&B is genoemd.

Omwille van de coronamaatregelen werkt Musea Brugge met een systeem van reservaties. Klik hier voor meer informatie.